Referenties

Ruimte in een rotsvaste situatie

“Ik was onzeker op verschillende manieren. Onzeker over mijn eigen capaciteit maar ook onzeker door de impact van Corona op mijn bedrijf en branche. Door jouw manier van vragen stellen ontstond er meer helderheid en daarmee minder handelingsverlegenheid. Het inzicht te handelen vanuit mijn eigen kern. Dat heeft me handelingsperspectief gegeven. Inzicht in belemmerende overtuigingen en een ander perspectief op de (mijn) situatie. Ruimte in een rotsvaste situatie. Mijn traject bij jou was erg prettig en verhelderend. Je was duidelijk in je communicatie. Deskundig. Ik heb je ervaren als iemand die de juiste vragen stelt en goed luistert naar het antwoord.”
Zelfstandig ondernemer
40 jaar

Het leek me een ondoenlijke taak

“Zonder Laura was ik, denk ik, echt vastgelopen. Ik was erg zoekende wat betreft het soort werk dat ik wilde doen en de mogelijkheden om daar te komen. Het leek me allemaal een ondoenlijke taak. Ik had net als nu verschillende banen en had meerdere loopbaanmogelijkheden, maar wist niet waar ik heen moest en hoe. In dit traject heb ik veel geleerd over waar ik behoefte aan heb in een functie, daarnaast heb ik nu een idee over wat voor stappen ik binnen 1 van mijn banen kan nemen om daar meer en leuker werk te krijgen. Ook heb ik gemerkt dat het fijn is om heel bewust met mijn loopbaan bezig te zijn, tijd te nemen om na te denken over wat ik wil en wat er kan, wat voor organisaties er zijn waar ik zou willen werken of functies die ik zou willen vervullen. Ik ben naar jou gekomen omdat ik jouw profiel erg sympathiek vond en je kwam over als iemand met verstand van zaken, wat mij het vertrouwen gaf dat je mij kon helpen. Nu ik je beter ken, zou ik je nog steeds omschrijven als sympathiek en met verstand van zaken en ook als geduldig en niet oordelend.”
Educatiemedewerker
32 jaar

Je durft kritisch te zijn

“Ik wist niet goed of het werk wat ik doe goed bij mijn past c.q. het beste bij mij past en ik wilde weten welke mogelijkheden er nog meer voor mij waren, op welke gebieden ik mij verder kon ontwikkelen. Het traject heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen competenties, de mogelijkheden die er zijn. Ik weet vooral wat ik wel en niet moet gaan doen. Zo heb ik nu bijvoorbeeld een beeld gekregen welke andere bedrijven mogelijk interessant voor mij zijn. Zonder deze stap was ik waarschijnlijk afhankelijk gebleven van de kansen die zich voordeden en de beslissingen die anderen voor mij namen. Op termijn was ik dan mogelijk geconfronteerd met een situatie en had ik dan nog in actie moeten komen. Ik heb jou leren kennen als iemand die goed is in het reflecteren en doorvragen. Je durft kritisch te zijn en helpt daarmee om zaken scherp te krijgen.”
Organisatieadviseur
43 jaar

Eigen regie pakken heeft grote impact

“ Wij hebben Laura gevraagd voor coaching trajecten en assessments m.b.t. werving en selectie. Daarnaast heeft Laura coaching trajecten verzorgd om de coaches zelf inzicht te geven, waaronder een aantal plenaire bijeenkomsten die inzicht gaven in gezamenlijke knelpunten in de organisatie en wat hierin de eigen rol/bijdrage van iemand kan zijn en hoe hierin te veranderen. Zonder deze interventie was er geen of veel minder bewustzijn bij een aantal mensen geweest en was de kans op uitval groot geweest. De coaching sessies hebben laten zien dat de eigen regie pakken en reflecteren op je eigen gedrag een grote impact hebben op het dagelijks functioneren. Jouw fijne persoonlijkheid in de gesprekken maakt jou een prettige en deskundige gesprekspartner. We waardeerden jouw oprechtheid, openheid en betrokkenheid. En natuurlijk de samenwerking om gezamenlijk tot successen te komen.”
HR adviseur in het primair onderwijs

Hoe kon het dat ik mijn energie niet terugkreeg?

“Ik merkte aan alles dat ik niet lekker in mijn vel zat. Zowel persoonlijk als op de werkplek waar ik nu werkte. Het werken op de groep haalde ik onvoldoende uitdaging uit… maar wat dan wel? Veel vragen, maar niet duidelijk voor ogen waar te beginnen. Door de verschillende opdrachten te maken en te evalueren gedurende het traject werd voor mij steeds meer duidelijk waar ik naar toe wilde. Wat past er nu bij mij? Wat wil ik? In plaats van ‘dit doe ik nu eenmaal en ik zie wel wat er op mijn pad komt’ naar wat wil ik en waar wil ik naartoe. Concreet heeft het me opgeleverd dat ik een nieuwe functie binnen dezelfde organisatie. En kijk naar wat IK wil op dit moment. Bovendien heb ik een concreet overzicht van mijn sterke kanten en mijn valkuilen m.b.t. mijn loopbaan. Zonder Laura was ik mogelijk opnieuw thuis komen te zitten of had ik gesolliciteerd buiten de organisatie waar ik nu werk. Daarnaast was ik blijven zitten met vragen hoe het kan dat ik mijn energie niet terugkrijg. Ik zou je omschrijven als een laagdrempelig loopbaancoach die op een prettige manier met je meekijkt. Je hebt me zelf tot inzichten laten komen en zag wat mij hielp. Daarnaast keek je niet alleen naar wat me op dit moment helpt, maar ook wat voor mij nodig is in de toekomst om de uitdaging te blijven vinden in mijn werk. Ik heb aan het begin gesprekken gehad met verschillende loopbaancoaches om een keuze te maken bij wie ik het traject ging starten. Het voelde bij jou laagdrempelig in het contact, maar wel met voldoende diepgang. Hierdoor had ik het gevoel dat ik gehoord werd, maar ook dat verder werd gekeken dan de oppervlakte. Ik gun iedereen een loopbaantraject op deze manier. Het gaat even niet over wat de organisatie en de omgeving van je vraagt, maar over wat jij zelf wil als persoon. Wat geeft jou energie? Wat zijn jouw kwaliteit en valkuilen en welk profiel past daar bij?”
Pedagogisch medewerker
27 jaar

De test gaf een positieve boost

“Na een coachingtraject in 2019 bij iemand anders, was ik op zoek naar waar ik sta in mijn werkzame leven. Dat ook mijn sollicitaties nooit meer verder kwamen dan een afwijzing zonder dat ik duidelijk inzicht had in het waarom, deed mij inzien dat hier mogelijk winst te behalen was. Het traject met Laura heeft mij inzicht gegeven dat de carrièrerichting die ik ooit gekozen had, mij op mijn lijf geschreven is. Dat ik door de testen beter inzicht gekregen heb welke interesses hier bij passen & de vertaling naar werkrichtingen geeft een groter gebied aan waarop ik mij kan richten voor nieuwe uitdagingen. De 360° feedback heeft mij laten zien dat ik in de verschillende relaties veel van hetzelfde van mijzelf laat zien. Fijn dat ik die bevestiging heb gekregen. De capaciteitentest heeft mij positief verrast en heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Dit neem ik mee in al mijn toekomstige werkrelaties, nieuwe sollicitaties en heeft ook geresulteerd in een aansprekender CV. Zonder dit traject was ik waarschijnlijk mijn mogelijkheden blijven onderschatten en had ik mijzelf minder uitdrukkelijk durven presenteren bij sollicitaties.”
Chemisch analist
55 jaar

Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren

“ Voordat ik bij Laura in begeleiding kwam liep ik vast in mijn rol als supervisor. Wanneer ik dingen moest doen als beoordelingsgesprekken voeren met medewerkers raakte ik in paniek. Ik zocht hulp bij het versterken van mijn vaardigheden en zelfvertrouwen in mijn leidinggevende rol. Het traject met Laura heeft mij tot het inzicht gebracht dat het probleem was dat ik helemaal geen supervisor wilde zijn omdat het niet bij mij paste. Ik begon daar meer over na te denken en heb uiteindelijk besloten om de vraag in te dienen bij mijn leidinggevende om deze rol niet langer te vervullen. Laura heeft mij geleerd om meer naar mijn eigen gevoel te luisteren en op een betere manier om te gaan met gebeurtenissen en situaties waar ik tegen op zie. Ook zie ik nu beter in dat ik andermans problemen niet op hoef te lossen, dat is niet mijn taak. Zonder de hulp van Laura was ik waarschijnlijk op dezelfde voet doorgegaan en zou ik helemaal overspannen thuis ziek zijn geweest. ”
Supervisor
53 jaar

Ik kan nu breder zoeken

“Wat ik anderen wil meegeven, is dat het fijn is als er iemand even met je mee reist om alles weer helder in beeld te hebben, wie je bent, wat je kunt en wat je mogelijkheden zouden kunnen zijn. Mijn situatie was onstabiel, ik was zoekende naar wat bij mij past en waar ik energie uit kon halen. Het traject heeft mij geholpen door alles weer scherp en helder te krijgen, het heeft mij weer inzicht gegeven waar ik sta, wat mijn kwaliteiten zijn en waar ik die in kan zetten. Concreet heeft het mij opgeleverd, dat ik niet alleen in het vakgebied hoef te zoeken naar mijn werk, maar dat ik de kwaliteiten die ik heb ook best buiten mijn huidige werk kan inzetten. Dat betekent dat ik breder kan zoeken naar een (eventuele andere) geschikte, bijpassende werkplek. Als ik op de oude manier verder zou zijn gegaan, dan zou ik in een negatieve spiraal terecht komen en te weinig energie halen uit mijn werk, en misschien wel met alle gevolgen van dien… Gelukkig ben ik voor die tijd door de bedrijfsmaatschappelijkwerker bij jou terecht gekomen. Ik zou je willen omschrijven als een persoon die zonder oordeel iemand wil en kan begeleiden om alles weer goed op een rijtje te zetten. Te kijken naar mogelijkheden die bij de persoon past.
Onderwijsassistent
41 jaar

Vooruitgang had ik al opgegeven

“Dit traject heeft geholpen mijzelf te profileren als werknemer die meer kan dan zijn huidige functie. Maar, nog veel belangrijker, ik was gedemotiveerd, aan de depressieve kant, en had eigenlijk vooruitgang in mijn ‘carrière’ al opgegeven. Nu heb ik het gevoel dat er beweging in de zaak zit, wat een boel frustratie scheelt. En op persoonlijk vlak ben ik ook flink opgeknapt en daarvoor ben ik Laura het meest dankbaar…Ik denk dat ik vooral zou aangeven dat ik me veilig voelde en dat ik het gevoel had dat Laura oprecht helpen wilde”
Docent/onderzoeker
41 jaar

Ik zit weer in mijn kracht

“Ik was vastgelopen in mijn werk. Een jarenlang knagend gevoel van het niet naar mijn zin hebben, het ervaren van zowel fysieke als mentale problemen.Tegelijkertijd benauwde het mij dat ik geen andere opties zag en voor mijn gevoel vast zat aan mijn baan. Ik stond er open voor om te onderzoeken wat er speelde en wilde dolgraag perspectief. Ik vond de gesprekken met jou plezierig. Je was steeds goed voorbereid en ik voelde me goed gehoord en gezien door jou. Concreet heeft het traject een nieuwe baan opgeleverd. Qua werk ben ik minder bezig met “wat wordt er van mij verwacht” maar meer met “wat heb ik nodig om hier goed en plezierig te kunnen werken”. Dat bevalt me wel. Ik voel me vertrouwd op mijn nieuwe plek…nu al..en zit in mijn kracht.”
Hulpverlener
56 jaar

Gun jij jezelf ook die volgende stap in je loopbaan, vanuit alle rust en realiteit gekozen?

Bel of mail, dan maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek

SPOTLIGHT Loopbaanadvies

Praktijk voor Loopbaancoaching en advies in Haren- Groningen. 
Ben je op zoek naar kwaliteit en diepgang, maar wil je wel een praktisch toepasbaar resultaat? Dan ben je bij Spotlight Loopbaanadvies aan het juiste adres.

© Copyright SPOTLIGHT LOOPBAANADVIES - All Rights Reserved