LAURA

HOUBOLT

Over mij

Als klein meisje wist ik al wat ik interessant vond. Ik herinner mij een moment, ik moet een jaar of 5 geweest zijn, toen ik een gedachte had over het heelal, en hoe klein je daarin als mens eigenlijk bent. Het gevoel van “waarom ben ik in de wereld” begon toen al te leven. Daarna merkte ik dat juist ik in vertrouwen werd genomen door vriendinnetjes op de lagere school als ze ergens mee zaten wat hen bezighield wat ‘gek’ was en waarbij ze er niet zeker van waren of ze wel serieus genomen zouden worden door anderen.

Een opmerking van een lerares over dat ik geen meeloper was maar mijn eigen mening had, ook al was die afwijkend van de mening van de rest, voelde als een groot compliment. Je eigen authentieke weg gaan, trouw blijven aan jezelf en bewuste keuzes maken, was blijkbaar iets wat mij op jonge leeftijd al bezig hield en wat ik nog altijd nastreef in mijn leven.

Nu woon ik samen met mijn man en twee kinderen in Haren, net buiten de stad. Ik begon voor mezelf, toen ik net 30 was. En ik werd moeder…. en weet sindsdien nóg beter hoe belangrijk het is om die balans te hebben tussen werk en thuis. Om zinvol werk te doen, het gevoel te hebben dat je leven bijdraagt aan iets groters.

Wat dat betekent voor jou

Mijn verhaal getuigt van mijn visie: ik geloof erin dat de oplossing voor het vraagstuk altijd in de persoon zelf verborgen ligt. Dat ik dus niet stuur of bepaal, maar dat mijn betrokkenheid en ervaring helpt om anderen hun eigen koers te laten (her)vinden. Geloof jij dat ook, of wil je ervaren hoe dat jou verder helpt? Bel of mail voor een belafspraak, dat is een mooie eerste stap.

Professioneel/ Werkervaring

Na de afronding van mijn studie arbeid, organisatie en personeelspsychologie aan de RUG in 2003 werkte ik als HR adviseur, reïntegratieconsulent en loopbaanadviseur bij verschillende organisaties in de profit en non-profit sector.

Vanaf 2007 heb ik mij tevens gespecialiseerd in psychologisch onderzoek en het uitvoeren van assessments. In 2010 maakte ik de overstap naar een eigen praktijk, waarin ik mensen coach, begeleid en organisaties adviseer over loopbaanvraagstukken.

Ik vind het erg belangrijk om mij te blijven scholen en ontwikkelen, en kwaliteit te leveren. Daarom ben ik aangesloten bij het NIP, de branchevereniging voor psychologen en al jaren gecertificeerd als loopbaancoach bij CMI en Noloc. Bij het Noloc vervul ik sinds 2018 een rol als assessor en mentor van beginnende en toetredende vakgenoten.

 

Wat mensen zeggen over laura Houbolt

Goede resultaten, tevreden cliënten

“Laura is naast een vriendelijke en betrokken collega, een gedreven professional. Ze werkt grondig en secuur en heeft een uitgebreide vakkennis. Wie loopbaanadvies- of outplacementbegeleiding zoekt, is bij haar aan het juiste adres.”
Robert
Collega-psycholoog
“Ik zou je willen omschrijven als een persoon die zonder oordeel iemand wil en kan begeleiden om alles weer goed op een rijtje te zetten. Te kijken naar mogelijkheden die bij de persoon past.”
Henriët
Cliënt
“Wij kwamen bij jou vanwege jouw kennis en ervaring, maar bovenal jouw fijne persoonlijkheid in de gesprekken, wat jou een prettige en deskundige gesprekspartner maakt. Je bent geïnteresseerd, staat open voor ideeën van de ander en verliest het doel niet uit het oog.”
Patrick
Opdrachtgever

Gun jij jezelf ook die volgende stap in je loopbaan, vanuit alle rust en realiteit gekozen?

Bel of mail, dan maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek

SPOTLIGHT Loopbaanadvies

Praktijk voor Loopbaancoaching en advies in Haren- Groningen. 
Ben je op zoek naar kwaliteit en diepgang, maar wil je wel een praktisch toepasbaar resultaat? Dan ben je bij Spotlight Loopbaanadvies aan het juiste adres.

© Copyright SPOTLIGHT LOOPBAANADVIES - All Rights Reserved