Tijd nemen voor bezinning

Loopbaancoaching op maat, voor  wie al langer tegen dingen aanloopt op het werkvlak. Voor als je weet dát er iets moet veranderen, maar niet wát en hoe.

“Sommige dingen vragen om dieper begrip en inzicht zodat je de juiste items oplost.”

Sommige mensen komen er helemaal niet meer uit in hun eentje. Je wéét dat je steeds verder wegzakt in cynisme, in je onvrede of dat je thuis toch wel erg snel uit je slof schiet. Maar waar begint dat? Is je werk niet meer leuk en uitdagend? Of loop je vast op persoonlijk vlak en is je werk daarom alleen de spiegel waarin je problemen worden teruggekaatst?

Veel mensen die in deze cirkel ronddraaien hebben méér tijd nodig. Ze kampen met terugkerende patronen. Een frustratie uit het verleden ‘zeurt’ nog na, een vervelend vertrek bij een vorige baan of moeizame re-integratie heeft nog steeds impact op je functioneren en welbevinden. Zonde, want dit is niet wie je bent of wil zijn. Herken je dat?

Inzicht is het begin

In dit traject van circa tien coachingsgesprekken heb je meer tijd voor diepgang. Daarmee creëer je ruimte om écht te praten… en daarmee te ontdekken wat ervoor zorgt dat jij die voldoening, die zingeving mist in je werk. Vaak ligt dat een laag dieper dan alleen je werksituatie. Gaat het om een gebrek aan zelfvertrouwen. Een gevoel van afhankelijk zijn van je omgeving. Ontevredenheid over de invulling van meerdere vlakken van je leven, machteloosheid of frustratie.

Als je dat oplost, kun je opeens vanuit een heel ander gevoel naar je concrete werksituatie, je wensen en je verlangens kijken… en vertalen naar acties. Alleen die acties inplannen zonder dat inzicht, dat zou zonde zijn. Maar helemaal niets doen uit angst om te diep te graven, dat is óók zonde. En onnodig, want juist met loopbaancoaching blijven we vertalen naar dat concrete werk en een praktische invulling.

Bespreken en Verwerken

Een coachingstraject begint altijd met jouw unieke verhaal. Hoe ziet jouw leven eruit en hoe is het je tot nu toe vergaan? Hoe komt het dat je staat waar je nu staat? Wat zijn factoren die harder binnenkomen bij jou dan bij iemand anders? Wat heb je allemaal al gedaan en geprobeerd? Daar nemen we uitgebreid de tijd voor.

Inzicht

Daarna werken we aan het verkrijgen van inzicht. In wat je doet en deed. In hoe je bent en wilt zijn. Daarbij maken we gebruik van diverse instrumenten, opdrachten en oefeningen, al naar gelang jouw vraag en behoeften. We zetten in wat nodig is en waar budget voor is. Werkgevers weten hoe waardevol dit stuk kan zijn, en zijn vaak bereid mee te betalen.  

Veranderen

Wanneer je inzicht hebt gekregen, weet je ook beter wat en hoe je wil veranderen. Maar soms betekent dit ook leren accepteren dat je ingesleten gedrag niet in één keer verandert. Daarom bouwen we het op. Kijken we waar obstakels weer de kop op kunnen steken, zodat ik je kan helpen om er op een andere manier mee om te gaan. Dat is het verschil met een gewoon loopbaantraject, waar je nét dat laatste risico loopt om terug te vallen.

Loopbaan begeleiding

spotlight coaching

Zelfvertrouwen

De basis van deze coaching is het (her)bouwen van zelfvertrouwen. Dat je echt uit die ‘ja-maar-cirkel’ komt waarin je verwacht dat het fout afloopt… en je weer in jezelf gaat geloven. Ik help je om je eigen kwaliteiten te zien en te werken aan je zelfsturing, voor de lange termijn. 

Werkgeluk

De winst van deze coaching zit in je inzetbaarheid, flexibiliteit en het zien van nieuwe kansen. Maar het is véél meer, want het is ook je werkgeluk, de manier waarop je naar je werk gaat… hoe je samenwerkt met collega’s… hoe anderen het vinden om jou in hun team te hebben. En hoe goed jij in je vel zit natuurlijk.

 

Betere relaties

Het nog bredere effect zit hem in hoe jij als mens opknapt van deze coaching. Want je leven is meer dan je werk, maar als je werk niet lekker loopt… trekt dat een zware wissel. Je gaat je onafhankelijker en sterker voelen en je weet wat je te doen staat. Zakelijk én privé word je weer de mens die je was kwijtgeraakt.

Over mij

Ik heb het altijd fascinerend gevonden om te zien hoe mensen in hun werk staan en omgaan met uitdagingen in hun leven. Dat diepere (onbewuste) drijfveren soms bepalender zijn in je werk en leven dan je zelf inziet. Elke keer blijkt de kunst weer te zijn om je gevoel terug te vinden, te volgen en te durven kiezen voor de beste optie voor jou. Daar help ik je graag bij.

Wat mensen zeggen over laura Houbolt

Goede resultaten, tevreden cliënten

“Ik zou je omschrijven als een laagdrempelig loopbaancoach die op een prettige manier met je meekijkt. Je hebt me zelf tot inzichten laten komen en zag wat mij hielp. Daarnaast keek je niet alleen naar wat me op dit moment helpt, maar ook wat voor mij nodig is in de toekomst om de uitdaging te blijven vinden in mijn werk. Ik heb aan het begin gesprekken gehad met verschillende loopbaancoaches om een keuze te maken bij wie ik het traject ging starten. Het voelde bij jou laagdrempelig in het contact, maar wel met voldoende diepgang. Hierdoor had ik het gevoel dat ik gehoord werd, maar ook verder werd gekeken dan de oppervlakte.”
Pedagogisch medewerker, 27 jaar
Gunt iedereen een loopbaantraject op deze manier
“Ik was vastgelopen in mijn werk. Een jarenlang knagend gevoel van het niet naar mijn zin hebben, het ervaren van zowel fysieke als mentale problemen.Tegelijkertijd benauwde het mij dat ik geen andere opties zag en voor mijn gevoel vast zat aan mijn baan. Ik stond er open voor om te onderzoeken wat er speelde en wilde dolgraag perspectief. Ik vond de gesprekken met jou plezierig. Je was steeds goed voorbereid en ik voelde me goed gehoord en gezien door jou. Concreet heeft het traject een nieuwe baan opgeleverd. Qua werk ben ik minder bezig met “wat wordt er van mij verwacht” maar meer met “wat heb ik nodig om hier goed en plezierig te kunnen werken”. Dat bevalt me wel. Ik voel me vertrouwd op mijn nieuwe plek…nu al..en zit in mijn kracht.”
Hulpverlener, 56 jaar
Liet zich coachen om patronen te leren doorbreken
“Dit traject heeft geholpen mijzelf te profileren als werknemer die meer kan dan zijn huidige functie. Maar, nog veel belangrijker, ik was gedemotiveerd, aan de depressieve kant, en had eigenlijk vooruitgang in mijn ‘carrière’ al opgegeven. Nu heb ik het gevoel dat er beweging in de zaak zit, wat een boel frustratie scheelt. En op persoonlijk vlak ben ik ook flink opgeknapt en daarvoor ben ik Laura het meest dankbaar…Ik denk dat ik vooral zou aangeven dat ik me veilig voelde en dat ik het gevoel had dat Laura oprecht helpen wilde
Docent/onderzoeker, 41 jaar
Had het gevoel vast te zitten in zijn functie

Wil je niet alleen je baan maar ook jezelf veranderen?

Bel of mail, des te sneller ligt er een offerte bij je werkgever

SPOTLIGHT Loopbaanadvies

Praktijk voor Loopbaancoaching en advies in Haren- Groningen. 
Ben je op zoek naar kwaliteit en diepgang, maar wil je wel een praktisch toepasbaar resultaat? Dan ben je bij Spotlight Loopbaanadvies aan het juiste adres.

© Copyright SPOTLIGHT LOOPBAANADVIES - All Rights Reserved