Concreet advies
gericht op actie

Kort en krachtig traject van 3 sessies waarin je ontdekt of je nog op het goede spoor zit qua werk. We kijken naar waar je nu staat, wie je bent en wat je wilt, en welke actie nodig is om daar te komen.

“Ben je al een tijdje aan het solliciteren en lukt het niet? Dan help ik je graag.”

Jarenlang werd ontwikkeladvies fors onderschat. Loopbaancoaching was voor mensen die vastliepen of richting outplacement gingen… niet voor mensen die nog gewoon prima functioneren. Totdat de regering in 2020 subsidie beschikbaar stelde voor deze dienst. Binnen een maand waren de 20.000 beschikbare trajecten vergeven. Een paar maanden later was het tweede budget van 50.000 trajecten zelfs binnen 48 uur al geclaimd en toegezegd.

Wat zegt dit? Er is wel degelijk een enorme behoefte aan reflectie op je werk. Omdat je op deze manier tijdig kunt bijsturen. Veel meer regie in eigen hand kunt houden. Omdat het zo gezond is om naar je gevoel te luisteren… zodat je energiek en gemotiveerd je werk kan blijven doen of zo kunt veranderen dat je er weer meer voldoening uit haalt.

Inzicht

Dit traject is met of zonder subsidie een waardevolle investering in jezelf. Het helpt om te bepalen of je op de goede lijn zit. Om inzicht te krijgen in je kansen, die vaak veel breder en kleurrijker zijn dan je zelf ziet als je er middenin zit. Dit werkt voor iedereen die bewust in het leven staat en ook zijn werk zo optimaal mogelijk wil inrichten. Helderheid over je koers is dan altijd je startpunt. En het is fijn om dat met iemand te bespreken die helpt om dat ook concreet te vertalen naar vervolgstappen, zoals je CV, een sollicitatiebrief of gesprek met je leidinggevende.

Werkwijze

Als je me belt, stemmen we kort af of dit traject inderdaad het best past bij wat jij nu zoekt. Daarna plannen we zo snel mogelijk een eerste gesprek in. De planning bepalen we vervolgens samen. Soms is het fijn om door te pakken in 3 à 4 weken, soms is het fijn om te spreiden over drie maanden.

Kosten

Op dit moment is de subsidieregeling voor het ontwikkeladvies stopgezet. Gelukkig heeft het wel geholpen om werkgevers te laten inzien dat ook dit korte traject bijzonder waardevol kan zijn voor de duurzame inzetbaarheid van personeel. Ik kan een offerte bij je werkgever neerleggen, maar ook als particulier ben je natuurlijk welkom. Denk in dat geval aan een bedrag van € 750.

Resultaat

Dit traject is vooral geschikt om inzicht te geven in je competenties en de mogelijkheden die er (in de arbeidsmarkt voor jou) zijn. Wat zijn je drijfveren eigenlijk? En hoe zou je die meer kunnen inzetten? Aan het eind maken we een Plan van Aanpak waarin we kijken welke acties je concreet kunt ondernemen om weer meer energie te krijgen, uit je werk, of bij een andere werkomgeving, of misschien wel naast je baan. Alles ligt open, maar je hebt wel helder wat jij zelf wilt en hoe je daar komt.

Loopbaan begeleiding

spotlight coaching

Diepgang

Ik sta bekend als iemand die doorvraagt en meedenkt. Ik zoek diepgang, maar ik maak het graag ook concreet. Zodra je helderheid hebt over jouw gevoel en je keuzes, kun je zelf weer verder.

Onderzoek

Blijkt er toch meer mee te spelen of twijfel je over je kwaliteiten? Vanuit mijn assessment ervaring kan ik verschillende instrumenten inzetten om jouw vraagstuk verder met je te verkennen.

Praktisch

Ik ben psycholoog, maar wel ook ‘gewoon’ loopbaancoach. Daardoor is er ruimte voor jouw verhaal, maar kan ik het ook vertalen naar je CV of sollicitatie. Ik hoor vaak dat die combinatie als erg prettig wordt ervaren.

Laura Houbolt

Over mij

Ik geloof dat je je baan altijd kunt vormen in de richting die jou meer voldoening schenkt. Sommige mensen zoeken nieuwe kansen, maar heel vaak zit die voldoening ook in je huidige baan… als je er kleine veranderingen in aanbrengt. Zo creëer je je eigen werkgeluk!

Wat mensen zeggen over laura Houbolt

Goede resultaten, tevreden cliënten

“Door jouw manier van vragen stellen ontstond er meer helderheid en daarmee handelingsperspectief. Je hebt me inzicht gegeven in mijn belemmerende overtuigingen, waardoor ik rotsvast was komen te zitten. Het hele contact met jou was prettig en verhelderend.”
Zelfstandig ondernemer, 40 jaar
Was onzeker over de impact van Corona op haar werk
“In dit traject heb ik veel geleerd over waar ik behoefte aan heb in een functie, daarnaast heb ik nu een idee over wat voor stappen ik binnen 1 van mijn banen kan nemen om daar meer en leuker werk te krijgen. Ook heb ik gemerkt dat het fijn is om heel bewust met mijn loopbaan bezig te zijn, tijd te nemen om na te denken over wat ik wil en wat er kan, wat voor organisaties er zijn waar ik zou willen werken of functies die ik zou willen vervullen.”
Educatiemedewerker, 32 jaar
Had meerdere banen en twijfelde over keuzes
“ Ik kwam uit bij jou omdat je niet alleen ingeschreven bent, maar ook getoetst bent op je kwaliteiten als loopbaanadviseur. Daarnaast sprak je verhaal mij aan. In de praktijk heb ik je leren kennen als iemand die goed is in het reflecteren en doorvragen. Je durft kritisch te zijn en hebt me echt geholpen om zaken scherp te krijgen.”
Organisatieadviseur, 43 jaar
Wilde niet afhankelijk zijn van beslissingen van anderen maar zelf kansen creëren

Wil jij ook in gesprek met mij?

Bel of mail, dan bel ik zo snel mogelijk terug.

SPOTLIGHT Loopbaanadvies

Praktijk voor Loopbaancoaching en advies in Haren- Groningen. 
Ben je op zoek naar kwaliteit en diepgang, maar wil je wel een praktisch toepasbaar resultaat? Dan ben je bij Spotlight Loopbaanadvies aan het juiste adres.

© Copyright SPOTLIGHT LOOPBAANADVIES - All Rights Reserved