Rust en ruimte
voor nieuwe opties

Traject van 6 sessies om te ontdekken welke opties je hebt als je niet meer lekker op je plek zit qua werk, als je merkt dat je weinig energie hebt of twijfelt of je baan nog bij je past.

“Ik help je om te bepalen welke richting je eigenlijk op zou willen… en hoe je op het goede spoor komt of blijft”

Veel van mijn cliënten hebben al een hele carrière achter de rug. Soms van de werkvloer steeds verder omhoog, naar steeds meer verantwoordelijkheid, steeds grotere teams. Anderen zijn echte jobhoppers geweest. Veel gedaan, veel capaciteiten en zoveel om leuk te vinden. Maar wat willen ze nu echt?

Helaas zijn veel cliënten al eens eerder vastgelopen. Hun re-integratie is succesvol verlopen, maar de knagende twijfel en onzekerheid over de energie, het werk, of de werkomgeving.. die is gebleven. Hoe meer je hebt ontdekt over je eigen valkuilen en wensen, des te moeilijker het soms lijkt om keuzes te maken. Je kunt daar echt in verzanden. Ik help je om helderheid te krijgen over jezelf. En over je opties. En die vertalen we in concrete acties, waarbij ik zelfs kan meekijken naar je CV en sollicitatie.

Is dit het moment?

Loopbaanoriëntatie is niet iets wat je ‘zomaar’ even doet. Er is vaak al veel gebeurd in jouw situatie waardoor het gevoel steeds sterker wordt dat je vastzit in je werk of in je gedachtenpatroon. Je hebt al veel nagedacht over jezelf of er met anderen over gepraat, maar je komt niet echt verder voor je gevoel. Tegelijkertijd voel je mogelijk een druk om keuzes te maken en iets te veranderen. Herken je die knagende twijfel, terugkerende onzekerheid of dat urenlange gesurf door vacatures zonder écht in actie te komen? Dan is het nu misschien tijd om aan de slag te gaan met loopbaanoriëntatie. 

Jouw verhaal

De eerste stap is altijd jouw verhaal. Als psycholoog kan ik je goed helpen om inzicht te krijgen in jezelf  en jouw drijfveren, op een dieper niveau. We kijken wat je wensen wáren… en hoe je daar nu in staat. 

Koers kiezen

De tweede stap zijn de opties. Welke keuzes heb je, wat kun je creëren, waar wil je naar toe en hoe reëel is dat? Zelf heb je vaak een enorme blinde vlek op dat vlak. Bovendien krijg je mijn hulp: ik reflecteer waar ik zie dat jij je enthousiasme verliest, of juist straalt van de energie.

Actie ondernemen

Dan komt de concrete aanpak. Dat kan op je werk zijn, maar ook daarbuiten. Meer ambitie tonen of een omslag maken. En soms is het inzicht in de keuzes voldoende om jou de rust te geven dat je tóch op je plek zit… waardoor alle twijfel van je afvalt.

Onafhankelijk

Wat fijn is aan een loopbaancoach, is dat het traject meestal onafhankelijk is van je werkgever. Ik heb geen verborgen agenda’s en jij staat centraal in de begeleiding.

 

Eigen tempo

Een traject als dit plannen we in overleg, nadat we samen hebben besproken of dit echt bij je past. De gesprekken plan ik bij voorkeur om de twee weken, maar sneller of langzamer mag ook. Reken op tenminste 3 maanden, gun jezelf ook die rust en die ruimte.

Kosten

Steeds meer werkgevers zien de waarde van loopbaanoriëntatie, ook zonder interventie van de bedrijfsarts/ of zonder dat je zichtbaar tegen problemen aanloopt. Ik kan een offerte bij je leidinggevende neerleggen, of je kunt er zelf instappen. Reken in dat geval op een bedrag rond de € 1850,-.

Over mij

Ik heb jarenlange ervaring met zeer diverse organisaties en soorten functies. Door mijn werk als assessor zie ik heel snel kwaliteiten in mensen en mogelijkheden om deze meer of breder in te zetten. Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen tot actie over te gaan om hun loopbaan weer vlot te trekken. 

Wat mensen zeggen over laura Houbolt

Goede resultaten, tevreden cliënten

“Ik wist niet goed waar ik moest beginnen. Ik merkte aan alles dat ik niet lekker in mijn vel zat. Zowel persoonlijk als op de werkplek waar ik nu werkte. Het werken op de groep haalde ik onvoldoende uitdaging uit… maar wat dan wel? Veel vragen, maar niet duidelijk voor ogen waar te beginnen. Met jouw hulp heb ik gekeken naar wat IK wilde op dit moment. Ik heb concreet overzicht van mijn sterke kanten en mijn valkuilen m.b.t. mijn loopbaan. En ik heb een nieuwe functie, maar wel binnen dezelfde organisatie.”
Pedagogisch medewerker, 27 jaar
Zat zowel persoonlijk als op het werk niet meer lekker in haar vel
“Vooral de 360° feedback heeft mij laten zien dat ik in de verschillende relaties veel van hetzelfde van mijzelf laat zien. Fijn dat ik die bevestiging heb gekregen. De capaciteitentest heeft mij positief verrast & heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Dit neem ik mee in al mijn toekomstige werkrelaties, nieuwe sollicitaties & heeft ook geresulteerd in een aansprekender CV. Zonder dit traject was ik mijn mogelijkheden blijven onderschatten & had ik mijzelf minder uitdrukkelijk gepresenteerd bij sollicitaties.”
Chemisch analist, 55 jaar
Wilde weten waarom haar sollicitaties steeds afwijzingen opleverden
“Mijn situatie was onstabiel, ik was zoekende naar wat bij mij past en waar ik energie uit kon halen. Het traject heeft mij geholpen door alles weer scherp en helder te krijgen. Heel concreet: ik weet nu dat ik niet alleen in het vakgebied hoef te zoeken naar mijn werk, maar dat ik de kwaliteiten die ik heb ook best buiten mijn huidige werk kan inzetten. Als ik op de oude manier verder zou zijn gegaan, dan zou ik in een negatieve spiraal terecht komen en te weinig energie halen uit mijn werk, en misschien wel met alle gevolgen van dien… ”
Onderwijsassistent, 41 jaar
Werd doorverwezen door bedrijfsmaatschappelijk werk

Gun jij jezelf ook die volgende stap in je loopbaan, vanuit alle rust en realiteit gekozen?

Bel of mail, dan maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek

SPOTLIGHT Loopbaanadvies

Praktijk voor Loopbaancoaching en advies in Haren- Groningen. 
Ben je op zoek naar kwaliteit en diepgang, maar wil je wel een praktisch toepasbaar resultaat? Dan ben je bij Spotlight Loopbaanadvies aan het juiste adres.

© Copyright SPOTLIGHT LOOPBAANADVIES - All Rights Reserved